13.08.2014

Hepimiz ölecek yaştayız.

Yazlık şehirlerin başka bir ruh hali var. Hazır olduğum için mi beni sarıyor yoksa hazır değilken şehir değiştirdiğimden mi inanın bilmiyorum. Hani bütün eski şarkıları çalan radyolar, o tatil gğnlerine özel mi denk geliyor, gündelik hayatımda değil yalnızca tatillerde radyo açtığımdan mı cezalandırılıyorum inanın bunu da kestiremiyorum.

Bakıyorsun, bu şehire her geldiğinde kimlerle neler yaşamışsın, her geldiğinde kaç farklı arkadaşla bu şehri paylaşmışsın. Bu manzaraya kaç dostla ayrı ayrı senelerde bakıp hayaller kurmuşsun. Ama gerçek olmuş ama sen vazgeçmişsin canın çekmemiş.

Dünyayı avucuma koymuşlar, üflemişim de gitmiş. Üstelik umurumda de-ğil.

Kimin nerede yaşadığı, ne kadar uzakta kaldığı dostlarımın, ne kadar ucuzladığını bazı anıların. Nasıl silinip gittiğine hayret ettiğim hatıraların.

Kimde ne varsa döksün ortaya. Tek tek bakalım ne kadar değerli bir zamanlar en değerli sandıklarımız.


Anlam yükleyemedğimiz bu anlamlı şarkılar. Bir zamanlar dinleyip içimde fırtına koparmış hiçbir şarkı aynı lezzette değil. Çok değil 4 yıl sonra, ben 30 olduğumda ve dünyada hala yeni doğmuş çocukların olacağına, onların okul iş eş seçme telaşlarına kapılacaklarına hayretle şahit olacağım. Çocuk olsam der büyüyenler. Ben bunca telaş ve karmaşa nasıl tekrar yaşanır akıl sır erdiremiyoruö. O hareketli koşturmacalı çok kahkahalı günler geri gelse, gelmesin. İstemem ki.

En güzel vaktindeyim ömrümün. 25 yeni bir çeyreğin başı, eski bir çeyreğin sonu. Çok insanın silinişi ve yepyenilerinşn başucunda hazır oluşu. Bazen eski bir dosta değil yeni bir tanıdığa anlatmak daha iyi geliyor. Bazen de anlatmamak, kendine saklamak. Sanki o acıyı ya da sevinci bilseler bir şeyler kopup gidecek. Ve bazen de anlatmaktan eskitmekten öyle pişman olmak bir anıyı, bir espriyi veya bir duyguyu.

Gece günden daha samimi, gün geceden daha parlak. Hiçbirine doyamıyorsam sanırım sahiden en güzel çağımdayım. Ne ilerisi ne gerisi, insan 25 ine demir atıp hep o iskelede yaşayabilse Allah'ım.
Güzelin daha güzel, kötünğn daha kötü olduğu 10'lular değil, bir şeylerin oturmaya başladıpı ama sancı yaşatan 20 lerin başları da değil. En güzeli şimdi.

Hiç yorum yok: