2.12.2017

Klişe bir yarı dolu bardak hikayesi

Bir karikatürünü yapmışlar bu bardağın yarısını dolu ya da yarısını boş görme üzerine. Ama fikir ayrılıklarından besleniyor. İki taraf da avazı çıktığı kadar bağırıyoe nasıl gördüğünü ama ortada bir gerçek var hem boş hem dolu yarısı.

Bazen insanlar en yakınımızdakiler diye boşuna saygı anlayış ve incelik bekliyoruz. Senin ne yaşadığını umursuyor ama umursamıyoe, üzülüyor ama üzülmüyor, nasıl hissedeceğini tahmin ediyor ama kendini tutup susmuyor.. O sevdiğim mısra geliyor aklıma 'öğren susmasını ve ağlamamasını'

dün çok beğendiğim eski bir yöneticim bundan önceki seçimlerde x e oy vermiş olabilirsiniz ama bu sefer başka. Lütfen bu zihniyetteyseniz beni listenizden çıkarın. Hayatta çoğunlukla huzurlu mutlu ilişkiler bir nebze de olsa aynı görüşü paylaştığınız insanlarla olur, demiş.

Öyle de haklı ki. Hayatın kendisine gül bahçelerini sunduğu bir insanın (tabi o şimdi bir ayetle kendi çabasından olduğunu söyleyecek) ama daha üst bir güç tarafından bu çabanı şimdi siliyoruz denmediği için şanslı mutlu, farkında değil. Halbuki en ufak bir haksızlıkta çıldırıyorken, senin hassasiyetine saygı duymuyor.

Peki, hayatımda kalman için bana sebep söyle.

Hiç yorum yok: